Ο Νίκος Παπαηλίου γεννήθηκε στην Τρίπολη και πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρίνου στην Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, στην οποία συμμετείχε για 28 χρόνια.

Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική τον οδήγησε, παράλληλα με το αντικείμενο της Φιλαρμονικής, να ασχοληθεί εκτενέστερα με το παραδοσιακό κλαρίνο και μέσα από πολυετή έρευνα και μελέτη, να καλλιεργήσει ένα ποιοτικό ηχόχρωμα, τόσο για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου, όσο και των υπολοίπων περιοχών της Ελλάδας.

Το 2005 εισήχθη στην Ανωτέρα Τάξη της Σχολής Ξύλινων Πνευστών του Ωδείου Ναυπλίου. Ακολούθησε πενταετή φοίτηση με καθηγητές την Alice Labarce, τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη και τον Παναγιώτη Σιωρά και το 2009 πήρε το δίπλωμα κλαρινέτου.

Από το 2003 διδάσκει παραδοσιακά και “σύγχρονα” πνευστά σε συνεργασία με Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και συλλόγους σε Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Άργος και Μεγαλόπολη.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Χοροδίας «Ορφέας» Τρίπολης.

Είναι μαθητής στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας.

Συνεργάζεται με πλήθος χορευτικών συγκροτημάτων, θεατρικών ομάδων και χορωδιών  για την πραγμάτωση συναυλιών, μουσικοχορευτικών παραστάσεων και τηλεοπτικών εκπομπών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες εντολές HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.